TothBrigitta.com / Blog.hu-s tartalom (archív) / SPORT: legyőzte az Arsenal a Tottenhamet / Truex Jr. nyert Phoenixben

SPORT: legyőzte az Arsenal a Tottenhamet / Truex Jr. nyert Phoenixben

Fotó: AS Colombia

Az előző héten több érdekes eseményt rendeztek, köztük London legfontosabb meccsét, ahol az Arsenal fogadta a Tottenhamet, véget ért a Párizs-Nizza kerékpárverseny, és az eheti Nascar futam sem okozott csalódást. Ezen a héten viszont még jobban pörög majd a sportvilág: még 4 párharcot rendeznek a BL-ben, a svájci Lenzerheide-ben megtartják a sívilágkupa-döntőket, és indul az NCAA kosárlabda bajnokság rájátszás része is, az úgynevezett March Madness, vagyis “márciusi őrület”.


Az előző hét eseményei

Lamela újabb rabonája – Arsenal 2-1 Tottenham

Az angol Premier League 28. fordulójában az Arsenal fogadta az Emirates Stadionban észak-londoni riválisát, a Tottenham Hotspurs-t. A mérkőzést a hazai csapat kezdte erősebben, 30 perc alatt lefocizták a visszahúzódó ellenfelet, és ez idő alatt a fiatal angol Emile Smith Rowe és Cédric Soares is eltalálta a kapufát. A Spurs első támadása a 33. percben jött el, Gareth Bale a tizenhatos bal oldali sarkában lekészítette a labdát Erik Lamelanak, aki egyszerűen és varázslatosan berabonázta azt Bernd Leno mellett a kapuba, ezután vezettek a fehérek. José Mourinho együttesének az előny birtokában tökéletesnek bizonyult a mérkőzés rohama, beálltak védekezni, amit viszont a 44. percben Martin Ødegaard megbüntetett. A norvég közelről talált a kapuba, és egy kicsit megpattant a lövése, ami Lloris számára védhetetlennek bizonyult. 1-1-es félidei eredmény után a 64. percben Lacazette kapta a labdát, a francia viszont luftot rúgott, így nem tudták az ágyúsok a megszerezni vezetést. Jobban mondva ez lett volna a helyzet, azonban Lacazette hibája odáig vezetett, hogy a Spurs kolumbiai védője, Davinson Sánchez szabálytalankodott a franciával szemben a 16-oson belül, így büntetőhöz jutott az Arsenal. A pontrúgást Lacazette gólra váltotta. Ezek után a Tottenhamnek ki kellett támadnia, de a gólt szerző Lamela kiállítatta magát, miután labdavezetés közben a kezével szándékosan fejbe ütött egy Arsenal-játékost. A meccs végén volt több igazán veszélyes helyzete a fehér mezben játszó csapatnak, Harry Kane előbb egy lesgólt fejelt, majd egy közeli szabadrúgása a kapufát találta el. A mérkőzés eredménye így nem változott, az Arsenal győzött 2-1-re.

Fotó : Reuters – A képen Lamela technikás lövése

Újabb vereség egy verseny utolsó szakaszán – Párizs-Nizza kerékpárverseny

Vasárnap ért véget a Párizs-Nizza Pro Tour verseny Franciaországban, mely a kerékpározás világában a Tour de France egyik főpróbájának számít. A 8 szakaszon át tartó versenyen az esélyes a szlovén Primoz Roglic volt, főleg mivel fiatal riválisa, a szintén szlovén Tadej Pogacar a jelenleg is tartó Tirreno-Adriatico versenyen vesz részt. 2 sprinter után a 3. szakaszon, a gien-i időfutamon Roglic már a 3. lett, majd másnap, az első komoly hegyi szakaszon elsőként ért célba. Szakaszgyőzelmével átvette a sárga trikót és az első helyről várta a vasárnapi szakaszt. A hét utolsó napján azonban  Roglic kétszer is elesett, így ismét az utolsó napon veszítette el a csatát, melyet végül a Bora-Hansgrohe csapat biciklise, a német Maximilian Schachmann nyert meg 19 másodperccel az orosz Aleksandr Vlasov előtt. 

Ötödik futam, ötödik győztes – Nascar phoenix-i verseny

A Nascar Cup Series 5. versenyét az arizonai Phoenix-ben rendezték, ahol felavatták a szezon ötödik különböző győztesét. A futam első szakaszát a 12-es autóval versenyző Ryan Blaney, a másodikat pedig a 22-es kocsiban ülő Joey Logano nyerte meg. Logano magabiztosan vezetett, őt szorosan követte a Toyotás Martin Truex Jr. Az utolsó, harmadik szakaszon több sárga zászló is megkavarta a versenyt: még a pályán Truex Jr. meg tudta előzni Loganot, a kerékcserénél azonban Logano csapata gyorsabb volt, így a Penske pilótája ismét az élen találta magát. Az utolsó újraindításkor Truex Jr a külső íven körbeautózta Loganot és annyira el tudott lépni tőle, hogy a 22-es autó már nem érte utol őt. Az egyszeres bajnok Truex-nek ez volt az első futamgyőzelme Phoenixben, és ezzel ő is bebiztosította helyét a Nascar rájátszásában.

Fotó: CTV News – A képen a győztes Martin Truex Jr. 

Sportajánló

Négy hely még kiadó – Bajnokok ligája nyolcaddöntők

Ezen a héten szintén 4 mérkőzést rendeznek a labdarúgó bajnokok ligája egyenes kieséses szakaszában. Kedden a Manchester City a Borussia M’Gladbach-ot, valamint a Real Madrid az Atalantát fogadja. A City párharca eléggé egyesélyes mérkőzés, a domináns angol csapat az első meccsen is lejátszotta német ellenfelét, tehát nehéz meglepetésre számítani. Nem úgy a Real-Atalanta párharcon: a madridiak nagyon szenvednek ebben az idényben, az első meccsen is csak egy szerencsés Ferland Mendy-lövéssel tudták megszerezni a győzelmet. Ami viszont a madridiak malmára hajthatja a vizet az az, hogy ezen a mérkőzésen már pályára tud lépni Karim Benzema, aki az előző két La Liga fordulóban 4 pontot szerzett a csapatnak.

A szerdai meccsnapon szintén egy figyelemre méltó és egy kevésbé izgalmas meccs lesz terítéken. A címvédő Bayern München idegenben 4-1-re verte az római Laziot, így nem forog veszélyben a németek továbbjutása. A Chelsea-Atlético Madrid meccs több izgalmat rejt magában. Az első mérkőzés után az angolok Olivier Giroud furcsa ollózós goljának köszönhetően vezetik a párharcot a matracosok ellen. Két előnye is lehet az angoloknak: egyrészt az edzőváltáskor Thomas Tuchel megszilárdította a kékek védekezését, másrészt a spanyol csapat az utóbbi időben gyengélkedik, főleg idegenben. A meccsek mindkét nap 21 órakor kezdődnek. 

Odermatt hajrája – Sí világkupa döntő Lenzerheide-ban

Március 17-21-e között rendezik meg a FIS alpesi sí világkupa férfi és női szakági döntőit. Férfi összetettben a győztes kilétének az eldöntése az utolsó versenyekre maradt. A szezon elejét domináló Alexis Pinturault-nak 31 pont előnye maradt a hatalmasat hajrázó svájci Matt Odermatt előtt. Mindkettejük fő számai a Giant Slalom és a Super-G, így ezekre a versenyekre extra figyelmet lehet fordítani. A nőknél az összetettet a szlovák Petra Vlhova vezeti, de az ő győzelme nincs igazán veszélyben, több mint 100 pont az előnye a svájci többszörös világbajnok Lara Gut-Behrami előtt.

Fotó : Marca – A képen Marco Odermatt

Indul a tánc – NCAA egyetemi kosárlabda-bajnokság

Kedden indul az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság egyenes kieséses szakasza, az úgynevezett March Madness. A tornára 68 csapat kvalifikálta magát vagy a divíziójának a megnyerésével vagy a szezonbeli teljesítményük alapján kapott meghívók által. A tornán négy ág van (északi, déli, nyugat, közép nyugati), ahonnan a győztesek bejuthatnak az indianapolisi Final Fourba. Ha most kellene végső győztest hirdetni, a fő esélyes az egyetlen (még) veretlen csapat, a Gonzaga Bulldogs. Azonban szép számmal lesz kihívója a WCC konferenciában játszó együttesnek, hisz a Baylor, az Alabama, az Illinois és a Michigan is szép alapszakaszt tudhatnak maguk mögött. A torna legjobb játékosa az amerikai Luka Garza, aki az Iowa Hawkeyesban játszik majd.


Címkék:

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!
Csak kattints a PayPal vagy a Patreon gombra.

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Scroll to Top