TothBrigitta.com / Blog.hu-s tartalom (archív) / Németország ismét szigorít a járvány miatt/Hamarosan tesztelik a tabletta alapú covid-vakcinát

Németország ismét szigorít a járvány miatt/Hamarosan tesztelik a tabletta alapú covid-vakcinát

Fotó: Portfolio

Németországban rengeteget romlott a járványhelyzet, újabb intézkedések léptek életbe. Hatalmas az aggodalom Indiában, ahol 150 millió zarándok érkezhet a hindu fesztiválokra. Az egészségügy intelmei ellenére meg akarják tartani a fesztivált. Nemsokára tesztfázisban a tabletta alapú covid 19 vakcina. A napokban Vladimir Putyin orosz államfő is beoltatja magát, viszont, hogy melyikkel, az rejtély. Hatalmasat nőtt az illegálisan oltóanyagot, vakcinaútlevelet, és hamis PCR tesztet árusítók száma a dark weben. Lövöldözés volt Amerikában. 


Szigorítják a németek a járványügyi előírásokat

Németországban húsvétig tovább szigorodnak a korlátozások. A vezetők megszavazták a szigorítások április 18-áig való meghosszabbítását és fenntartását. Az intézkedéstől azt várják, hogy csökkenti a megfertőződések számát, vagyis megfékezhető lesz a járvány. Angela Merkel német kancellár, valamint a szövetségi tartományok vezetői 11 órán át egyeztettek, mire megállapodtak a védekezési teendőket illetően.

A vezetők arra jutottak, hogy április 1- jétől 5-éig, a hosszú hétvégén minden bezár, csak szombaton nyithatnak ki az élelmiszerboltok. Az ötnapos ünnep alatt az embereknek nem szabad elhagyni otthonukat. A legfőbb ok Németország rossz járványügyi helyzete, amit elsősorban a koronavírus legveszélyesebb, brit mutációja okoz.

Az eredményeket rögzítő dokumentumban kiemelték, hogy életbe lép az úgynevezett vészfékrendszer. Ez azt jelenti, hogy vissza kell állítani a második hullám alatti korlátozásokat, valamint további elemekkel ki kell azt bővíteni. Kiterjesztik a kijárási korlátozást és a maszkhasználati kötelezettséget is.

Fotó: Cadena Ser – A képen Angela Merkel, német kancellár

A járvány ellenére megrendezik a hindu fesztivált

Aggódik az indiai egészségügyi minisztérium a hindu fesztivál miatt. Az ország nagy részén romlik a járványhelyzet, azonban a szervezők megállíthatatlanok. A 12 évente megrendezett fesztivált mindenképpen meg akarják szervezni. Az egészségügy arra figyelmeztet, hogy ezzel elősegítik a koronavírus terjedését és rengeteget ronthatnak a fertőzöttségi arányon. A zarándokok ugyanis nagy számban hordozhatják a covid 19-et. Legutóbb, 2010-ben 80 millió zarándok érkezett a rituális Gangeszi fürdésre, idén azonban ennek a duplájára számítanak.

Az érkezőket naponta szűrik majd, ám a napi 55 ezer teszt nem lesz elég. A minisztérium szerint nagyot nőtt a fertőzöttségi ráta több olyan helyen is, ahonnan sok zarándokot várnak.

A résztvevőknek kötelező lesz maszkot viselni. Több millió védőeszközt osztanak majd ki, valamint fertőtlenítő szereket is biztosítanak a szervezők. Ennek ellenére nagy az aggodalom az egész – 1,3 milliárdos – országban.

Fotó: El País

Hamarosan jön a tabletta formájú covid-vakcina?

Lassan tesztfázisban a tablettává alakított koronavírus-vakcina. Ha sikeresek a fejlesztések, sokkal egyszerűbbé válhat az oltás. A The Jerusalem Post című portál szerint az első fázisú klinikai tesztelés alatt álló szer szájon keresztül lesz bevehető. A lap azt is említi, hogy a gyártó évek óta tesztel tablettaként beszedhető tömörített anyagokat, amiket eddig injekció formájában kaptunk meg. Az Oramed nevű cég eddigi legsikeresebb kísérleti pirulája a tabletta alapú inzulin volt.

Beoltatta magát az orosz elnök

Vladimir Putyin is beoltatta magát. Értesülések szerint az orosz elnök kedden vette fel az első adag vakcinát. Azt viszont titok fedi, hogy melyik orosz oltóanyagot adták be neki. A Kreml szerint nem is kell ezt tudni, hiszen mindegyik injekció biztonságos. 

A politikus egy február 10-i fórumon még azt mondta, hogy valamikor nyár vége felé szeretné beoltatni magát, ám úgy tűnik, meggondolta magát. Putyin külön kiemelte, hogy nem kíván nagy felhajtást csinálni az ügyből. A legtöbb politikus viszont éppen ellenkezőleg gondolkodik. Joe Biden élő adásban kapott injekciót, Benjamin Netanjahu pedig Izrael legnagyobb show-ját csinálta vakcinázásánál. 
Fotó: Cinco Días – A képen Vladimir Putyin, orosz elnök

Interneten hirdetik a koronavírus elleni vakcinákat

Százezreket kérnek a covid vakcináért a dark weben. Kiberbiztonsági szakemberek szerint januárban került fel az első koronavírus-védőoltással kapcsolatos hirdetés a sötét webre, ám azóta megsokszorozódott a számuk. Azt állítják, hogy mostanra ez a szám elérte az 1200-at.

A bűnözők elsősorban azt a pici rést próbálják kihasználni, amikor az emberek feliratkoznak, de akkora a várólista, hogy akár hónapokig is várniuk kellene. Az árak viszont megdöbbentőek. A BBC szerint a dark weben akár 500-750 dollárt is elkérhetnek egy ampulláért, ami átszámolva 154-230 ezer forintot jelent. A hirdetésekben az AstraZeneca, a Szputnyik V, a Jonson&Jonson és a Sinopharm vakcinák találhatók legnagyobb számban, viszont a szakemberek óva intenek, ugyanis nem lehet tudni, mit tartalmaz az üvegcse.

Továbbá – mint ahogy szinte bármit – már vakcinaútlevelet is kaphatunk illegális úton. Ezeket állítólag Angliában állítják ki, és áruk 46 ezer forintnak felel meg. Akadnak poénos hirdetések is: van, aki két negatív PCR teszt megvásárlása után a harmadikat ingyen adja.

Fotó: ABC – A képen az egyik ilyen vakcinahirdetés

Lövöldözés Amerikában

Lövöldözéses merénylet történt Amerikában. Egy coloradoi szupermarketben nyitott tüzet az emberekre egy férfi, helyi idő szerint hétfőn délelőtt. Az első információk 6 halottról számoltak be, de mostanra ez a szám 10-re nőtt. Az elhunytak között van az a rendőr is, aki elsőként ért a helyszínre. A város rendőrparancsnoka elmondta: a gyanúsított már őrizetben van, viszont megsérült, és kórházi kezelésre szorul. A CNN szerint a rendőrség vizsgálja a támadás körülményeit, köztük a kiváltó okot is.

Szex-botrány az ausztrál miniszterelnök körül

Egyre nagyobb az ausztrál miniszterelnök körüli botrány. A parlament egyik volt alkalmazottja ugyanis kiszivárogtatott több felvételt, amin parlamenti alkalmazottak különböző helyeken szexelnek. Ilyen például a miniszterelnök asztala, vagy az imaterem. A BBC szerint arra is volt példa, hogy prostituáltakat hívtak az országházba. A két évvel ezelőtti felvételeket kiszivárogtató dolgozó „morális csőd”-nek nevezte a történteket.

A múlt héten pedig azért volt balhé, mert a védelmi miniszter egyik munkatársa azt állította, hogy a miniszter egyik tanácsadója megerőszakolta. A politikus ezután \”hazug tehénnek\” nevezte őt.


Címkék:

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!
Csak kattints a PayPal vagy a Patreon gombra.

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Scroll to Top