TothBrigitta.com / Blog.hu-s tartalom (archív) / LA LIGA: A 31. forduló összefoglalója

LA LIGA: A 31. forduló összefoglalója

Ezen a héten a spanyol labdarúgó bajnokság a szokásostól eltérő mederben folyt. Szombaton megrendezték az idei Királyi Kupa döntőjét, majd vasárnap egy nap alatt lejátszottak 8 mérkőzést, mivel a kupadöntős Athletic Bilbao és a Barcelona összecsapásait április 28-án és 29-én tartják majd meg. Valamint hiába, hogy a sorrendben ez volt a 31. forduló, valójában a menetrend szerinti a 33. forduló párharcait vívták meg a spanyol csapatok.


A Copa del Rey 2021-es döntője

Athletic Bilbao 0-4 Barcelona

Az Athletic Bilbao két héten belül a második kupadöntőjére készülhetett, miután a tavalyi szezon döntőjét a koronavírus miatt idén játszották le. Azt a mérkőzést elbukta a baszk csapat a Real Sociedad ellen. A Barcelona mindeközben a szezonját próbálja megmenteni, az El Clásicón elszenvedett vereség után a 3. helyre kerültek a bajnokságban a 2 madridi csapat mögé.

A mérkőzést a Barca esélyeshez méltón kezdte, a katalán csapat több helyzetet is kialakított, míg a Bilbao a kontrákra alapozott. A Barcelona első igazán veszélyesebb helyzete a második félidőben volt, amikor Messi beadása után Antoine Griezmann nem tudott a kapuba találni. A 60. percben szinte megismétlődött ez az akció, de ezt már gólra is váltotta a francia, így hát vezettek a katalánok. A következő 10 percben valóságos fesztivált rendezett a Barcelona. A 63. percben Frenkie de Jong fejelt közelről a kapuba, majd a 68. és a 72. percben mindkétszer a csapat talizmánja, Lionel Messi talált be. A 86. percben Griezmann is szerzett egy találatot, de azt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A 4-0-ás győzelemmel tehát a gránátvörös kékek emelhették magasba idén a királyi kupát.

Fotó : Marca – A képen a Barcelona gólöröme a kupadöntőn

A vasárnapi focimaraton

Osasuna 2-0 Elche / Real Sociedad 1-2 Sevilla

A nap első két párosítása a tabella két különböző feléről érkezett. Az alsóházban az Osasuna a kieső zónában lévő Elchet fogadta. A hazai csapatnak Kike Barja szerezte meg a vezetést a 38. percben. A második félidőben az Osasuna be tudta biztosítani a győzelmet, a 68. percben Diego González, az Elche védője talált be szerencsétlenül a saját kapujába. Az pamplonai csapat ezzel a győzelemmel és remek formájukkal ki tudták harcolni a bentmaradást, sőt már a középmezőny alján tanyáznak, míg az Elche maradt a 19. helyen.

Ezzel egy időben egy másik igazán jó mérkőzés is terítéken volt, az akkori 5. Real Sociedad fogadta a 4. helyezett Sevillát. Carlos Fernández góljával meg is szerezte a vezetést a baszk gárda az 5. percben, viszont erre volt válasza az andalúz csapatnak is. A következő 10 percben több nagyobb helyzete is akadt a dél-spanyoloknak, majd a 21. percben ki is egyenlítettek. Egy jobb oldali beadást követően Fernando csúsztatott, de a labda Le Normardról visszapattant elé, így közelről talált be a kapuba. 2 perccel később ismét gólt szereztek a vendégek, egy távoli lövést Álex Remiro kapus csak a kapufára tudta tolni, a kipattanót pedig Youssef En-Nesyri bombázta közelről a kapuba. A második félidőben több gól nem született, a Sevilla ezzel a győzelemben még életben tudja tartani a sovány bajnoki álmait, míg a Sociedad a Betis és a Villarreal mögé került a tabellán, mivel ezek a csapatok a későbbi meccseiken pontokat tudtak szerezni.

Fotó: COPE – A képen a Sevilla gólöröme a Real Sociedad ellen

Alavés 1-0 Huesca / Atlético Madrid 5-0 Eibar

Első körben úgymond kiesési derbit rendeztek az Alavés és a Huesca között. A mérkőzés egészen kiegyenlített volt, de leginkább a hazai csapatnak voltak helyzetei, a 73. percben az Alavés egy lesgólig jutott. Ezek után a 85. percben sikerült érvényes találatot is szereznie a baszk csapatnak, a 85. percben Rodrigo Battaglia a tizenhatos csücskéről lőtt hatalmas gólt a Huescanak. Ezzel a győzelemmel és a 3 ponttal az Alavés egyelőre kimenekült a kieső zónából. Ettől persze még csak 27 pontjuk van a Huescahoz és a Real Valladolidhoz hasonlóan és a Valladolid csapata már kieső helyen áll – igaz, nekik az eheti bajnoki mérkőzésük a kupa miatt elmaradt.

A bajnokság első helyezettje, az Atlético Madrid az utolsó helyezett Eibart fogadta ebben a fordulóban. Az Atlético nehezen tudta feltörni a baszk csapatot. Erre egészen a 42. percig kellett várni, amikor Correa egy szögletet követő csúsztatás révén talált közelről a kapuba. 2 perccel később Correa ismét betalált, miután a tizenhatoson belül megkapta a labdát, lefordult a védőjéről és simán a kapuba lőtt Marko Dmitrovic mellett. A második félidőben folytatódott a madridi fiesta: a 49. percben Yannick Carrasco egy indítás után eltolta a kifutó Dmitrovic mellett a labdát, ami könnyedén a hálóba gurult. A továbbiakban a matracosok talán legjobb játékosa, Marcos Llorente duplázott és beállította az 5-0-ás végeredményt.

Cádiz 0-0 Celta Vigo / Real Betis 2-2 Valencia

A dél-spanyol Cádiz az Európai kupáért küzdő Celtat fogadta. A mérkőzésen sok esemény nem volt, a vigói csapat állt a legközelebb a gólhoz. Hugo Mallo a 35. percben szerzett egy találatot, de azt a játékvezető elvette les miatt. A döntetlen sokat nem változtat a két csapat szezonján, a Cádiz viszont így szinte 100 százalék hogy kiharcolta a bentmaradást.

A másik összecsapás, melyen a Betis fogadta Sevillában a Valenciát, felettébb izgalmas volt, hisz hatalmas gólokról marad emlékezetes. A vezetést a zöld fehérek szerezték meg Fekir találatával a 12. percben. A francia egy jobb oldalról érkező után kapásból, ballal szerzett hatalmas gólt. Erre Goncalo Guedes válaszolt valenciai oldalról a 22. percben és egy egyéni megindulás után a tizenhatosról kívülről, egy lapos lövéssel szerzett gólt. Az első félidőben volt még egy \’golazo\’: Sergio Canales egy szabadrúgás-kombináció után talált be a 42. percben. A második félidő 60. percében egyenlített a Valencia. A Betis hátvédje, Álex Moreno kézzel ért a tizenhatoson belül a labdához. A büntetőt Carlos Soler, a múltheti kihagyott után, most tudta értékesíteni.  A mérkőzés így 2-2-es döntetlennel végződött.

Fotó : Marca – A képen a Real Betis gólöröme. 

Getafe 0-0 Real Madrid / Levante 1-5 Villarreal

Este még további két mérkőzést rendeztek. A bajnoki címért teperő Real Madrid tartalékos kerettel érkezett a Getafehoz. Zinedine Zidane a hiányzókból egy teljes kezdő tizenegyet ki tudott volna állítani. Mariano ennek ellenére tudott szerezni egy gólt, de az egy miliméteren múló les miatt a játékvezető elvette azt. A mérkőzés embere egyértelműen a madridi kapus, Thibaut Courtois volt, aki több védésével pontot tudott menteni. A Real ezzel a döntetlennel 3 pontra van lemaradva a bajnokságot vezető városi rivális, az Atlético Madrid mögött.

A másik esti mérkőzésen a Villarreal gólfesztivált csinált Valenciában. A \’sárga tengeralattjáró\’ már a 9. percben megszerezte a vezetést Postigo öngóljával, majd ezt az előnyt Gerard Moreno növelte a 13. percben. A spanyol csatár ezzel a 20. gólját szerezte meg az idei La Liga szezonban és 3 találatra van lemaradva Messi mögött a Pichichiért folyó versenyben. Válaszul a Levantés Malsa a 21. percben szépített, azonban a második félidőben a Villarreal véglegesen eldöntötte a párharcot. Samuel Chukwueze duplázott: a 63. és a 75.percben talált be és e két gól között a Levante másik védője, Rúben Vezo is öngólt szerzett. Ezzel a győzelemmel a Villarreal már az 5. helyen van a La Liga tabelláján.

Ezen a héten lesz egy hétközi forduló is, szerdán 6, csütörtökön 4 mérkőzést rendeznek meg a spanyol első osztályú labdarúgásban.


Címkék:

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!
Csak kattints a PayPal vagy a Patreon gombra.

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Scroll to Top