RÓLAM

Kedves Olvasóm/Követőm!

Mivel megtisztelsz a figyelmeddel, szeretnélek egy kicsit közelebb engedni magamhoz, hogy a munkám mellett engem is megismerhess.

Tóth Brigitta vagyok, újságíró, rádióbemondó és tudósító. Salgótarjánban születtem, Bátonyterenyén nőttem fel és onnan is indultam útnak. Ez a számodra talán jelentéktelennek tűnő információ Nekem az értékrendem egyik alapkövét jelenti: sosem felejtem el, hogy hol kezdődött a történetem. Bár lassan már egy évtizede Spanyolország az otthonom, mindig szeretettel gondolok arra a helyre, ahol megszülettem és ahová a családi gyökereim kötnek.

Alig múltam 17, amikor a Nógrád megyei Hírlapban megjelent az első írásom, egy évvel később pedig már Debrecenben, a Hajdú-Bihari Naplónak írtam gasztronómiai és utazással kapcsolatos cikkeket. Korábbi tanáraim biztatására úgy döntöttem: mikrofon mögött is kipróbálom magam. Több sikertelen próbálkozás után végül a Rádió Maxnál kaptam lehetőséget a tanulásra. Három évig erősítettem a hírolvasók csapatát, ezután úgy éreztem, kinőttem a várost és Budapestre költöztem. Az ösztöneim tökéletesek voltak: jókor léptem jó helyre. Épp megüresedett egy hely a Class fm-nél, amikor bekopogtam a hanganyagommal. Így hát alig hagytam el a debreceni mikrofont, máris az ország legnagyobb kereskedelmi rádiójánál folytattam a munkát. A Classnál töltött 3 év alatt több díjat is kaptam a hiteles, pontos tájékoztatásért és Sajtó-Nívó díjjal is elismerték a munkámat.

A szívem azonban gyerekkorom óta Spanyolországba húzott. 2013-ban felmondtam és a férjemmel, Rolanddal, akit a Classban ismertem meg, belevágtunk a kalandba. Élesen elfordultunk a médiától, helyette egy saját kürtőskalácsos vállalkozást alapítottunk. A kezdeti nehézségekről, majd a későbbi sikerekről egy privát blogon meséltem, de ezt egy idő után abbahagytam.
2020-ban, a koronavírus-járvánnyal együtt a hírek újra berobbantak az életembe. Egykori Class fm-es kolléganőm és barátnőm, Kőváry Anett biztatására elindítottam egy hírblogot, amiben a spanyolországi covid-eseményekről kezdtem el napi szinten írni. Mivel rengeteg Magyarországon élő magyar volt kíváncsi, mi történik Dél-Európában, így a férjem segítségével elindítottam a Youtube-csatornámat is, ahol először csak a hangom segítségével számoltam be a legfrissebb hírekről. Fél évvel később megszületett a Lapszemle-videók ötlete is. A férjem tudásának köszönhetően nem volt akadálya annak, hogy rendszeresen készítsünk informatív videókat és segítsünk ezzel a járvány okozta zűrzavarban nyaralni készülő magyaroknak. A csatorna sikere töretlen volt a megbízhatóság, a hitelesség és a rendszeresség miatt. Egy idő után azonban a teljes kimerülés és a hivatalos munkáink miatt meg kellett szakítanunk az önkéntes, segítő munkának ezt a részét.

A jobb felső sarokban, a támogatások gomb alatt elérhető Patreon oldalt azért hoztuk létre, hogy a Facebookon, a híroldalon, a Youtube-csatornán és az egyéb nyilvános és privát felületeken nektek nyújtott tájékoztatást ne kelljen megszakítanunk. Sőt, a támogatásoddal esélyt adsz arra is, hogy a felületeken még bővebb, színesebb tartalom jelenhessen meg. Amit biztosan garantálhatok a segítségedért cserébe, a kölcsönösség. Csakúgy, mint az elmúlt két évben, továbbra is számíthatsz ránk, ha nehézségekbe ütközöl a spanyolországi nyaralásod vagy egyéb ügyintézéseid kapcsán. 

Emellett továbbra is igyekszem a régi mentalitásomhoz hűen hitelesen, megbízhatóan és tényszerűen tájékoztatni Téged és a többi követőmet is. Mert tudod: nem felejtem el, hogy honnan indultam. 🙂

Hálás köszönettel:
Tóth Brigitta

A csapat

Tóth brigitta
Újságíró, hírszerkesztő, blogger
Vég Roland
Audiovizuális tartalmak
Prisha Bush
Features Writer

hirdetés

LÉGY VEndég szerzőtársam

Ha úgy érzed, minőségi tartalmat szeretnél írni és gyakorlatot szereznél, vedd fel velem a kapcsolatot


Címkék:
Scroll to Top