RÓLAM

Kedves Olvasóm/Követőm!

Mivel megtisztelsz a figyelmeddel, szeretnélek egy kicsit közelebb engedni magamhoz, hogy a munkám mellett engem is megismerhess.

Tóth Brigitta vagyok, újságíró, rádióbemondó és tudósító. Salgótarjánban születtem, Bátonyterenyén nőttem fel és onnan is indultam útnak. Ez a számodra talán jelentéktelennek tűnő információ Nekem az értékrendem egyik alapkövét jelenti: sosem felejtem el, hogy hol kezdődött a történetem. Bár lassan már egy évtizede Spanyolország az otthonom, mindig szeretettel gondolok arra a helyre, ahol megszülettem és ahová a családi gyökereim kötnek.

Alig múltam 17, amikor a Nógrád megyei Hírlapban megjelent az első írásom, egy évvel később pedig már Debrecenben, a Hajdú-Bihari Naplónak írtam gasztronómiai és utazással kapcsolatos cikkeket. Korábbi tanáraim biztatására úgy döntöttem: mikrofon mögött is kipróbálom magam. Több sikertelen próbálkozás után végül a Rádió Maxnál kaptam lehetőséget a tanulásra. Három évig erősítettem a hírolvasók csapatát, ezután úgy éreztem, kinőttem a várost és Budapestre költöztem. Az ösztöneim tökéletesek voltak: jókor léptem jó helyre. Épp megüresedett egy hely a Class fm-nél, amikor bekopogtam a hanganyagommal. Így hát alig hagytam el a debreceni mikrofont, máris az ország legnagyobb kereskedelmi rádiójánál folytattam a munkát. A Classnál töltött 3 év alatt több díjat is kaptam a hiteles, pontos tájékoztatásért és Sajtó-Nívó díjjal is elismerték a munkámat.

A szívem azonban gyerekkorom óta Spanyolországba húzott. 2013-ban felmondtam és a férjemmel, Rolanddal, akit a Classban ismertem meg, belevágtunk a kalandba. Élesen elfordultunk a médiától, helyette egy saját kürtőskalácsos vállalkozást alapítottunk. A kezdeti nehézségekről, majd a későbbi sikerekről egy privát blogon meséltem, de ezt egy idő után abbahagytam.
2020-ban, a koronavírus-járvánnyal együtt a hírek újra berobbantak az életembe. Egykori Class fm-es kolléganőm és barátnőm, Kőváry Anett biztatására elindítottam egy hírblogot, amiben a spanyolországi covid-eseményekről kezdtem el napi szinten írni. Mivel rengeteg Magyarországon élő magyar volt kíváncsi, mi történik Dél-Európában, így a férjem segítségével elindítottam a Youtube-csatornámat is, ahol először csak a hangom segítségével számoltam be a legfrissebb hírekről. Fél évvel később megszületett a Lapszemle-videók ötlete is. A férjem tudásának köszönhetően nem volt akadálya annak, hogy rendszeresen készítsünk informatív videókat és segítsünk ezzel a járvány okozta zűrzavarban nyaralni készülő magyaroknak. A csatorna sikere töretlen volt a megbízhatóság, a hitelesség és a rendszeresség miatt. Egy idő után azonban a teljes kimerülés és a hivatalos munkáink miatt meg kellett szakítanunk az önkéntes, segítő munkának ezt a részét.

A jobb felső sarokban, a támogatások gomb alatt elérhető Patreon oldalt azért hoztuk létre, hogy a Facebookon, a híroldalon, a Youtube-csatornán és az egyéb nyilvános és privát felületeken nektek nyújtott tájékoztatást ne kelljen megszakítanunk. Sőt, a támogatásoddal esélyt adsz arra is, hogy a felületeken még bővebb, színesebb tartalom jelenhessen meg. Amit biztosan garantálhatok a segítségedért cserébe, a kölcsönösség. Csakúgy, mint az elmúlt több mint 3 évben, továbbra is számíthatsz ránk, ha nehézségekbe ütközöl a spanyolországi nyaralásod vagy egyéb ügyintézéseid kapcsán. 

Emellett továbbra is igyekszem a régi mentalitásomhoz hűen hitelesen, megbízhatóan és tényszerűen tájékoztatni Téged és a többi követőmet is. Mert tudod: nem felejtem el, hogy honnan indultam. 🙂

Hálás köszönettel:
Tóth Brigitta

A csapat

Tóth brigitta
Újságíró, hírszerkesztő, blogger
Vég Roland
Audiovizuális tartalmak

hirdetés

LÉGY VEndég szerzőtársam

Ha úgy érzed, minőségi tartalmat szeretnél írni és gyakorlatot szereznél, vedd fel velem a kapcsolatot


Címkék:
Scroll to Top