TothBrigitta.com / Blog.hu-s tartalom (archív) / Sporthírek: Elindult az európai klubfutball

Sporthírek: Elindult az európai klubfutball

A hétvégén elkezdődött az igazi 2021/2022-es labdarúgó szezon a topligák indulásával. Péntek este elindult a Premier League, a La Liga és a Bundesliga is. A francia bajnokság, a Ligue 1 már a második fordulóját tapossa, míg ezen a hétvégén debütálnak az olasz csapatok is a Serie A-ban. Nézzük tehát, hogy ennek a fordulónak kik voltak a nyertesei és a vesztesei a nagy bajnokságokban.


 A nyertesek 

 A La Ligában úgy néz ki ebben a szezonban folytatódik a négy fő csapat versengése a spanyol bajnoki címért. Az Atlético Madrid és a Sevilla is győzelemmel kezdték a szezont, de az ő formájuk nem meglepő, az igazi kérdéses pont a másik két gigász, a Barcelona és a Real Madrid volt. A Barcelona Lionel Messi PSG-be történő átigazolása után akár kerülhetett volna a vesztesek kategóriájába, de a játékuk nem volt rosszabb mint a tavalyi szezonban. A katalánok Gerard Piqué fejesével már a 19.percben megszerezték a vezetés, és Martin Braithwaite duplájával 59.perc után már 3-0-ra vezettek az európai helyekre is veszélyes Real Sociedad ellen.

A baszkok ráijesztettek a hazaiakra, a 82.percben Julen Lobete maradt egyedül és talált be, majd a 85.percben Mikel Oyarzabal megidézte Messi szellemét a Camp Nou-ban egy tökéletes bal lábas szabadrúgással, de végül Sergi Roberto hosszabbításban szerzett közeli találatával bebiztosította a 3 pontot a Barca. A Real Madrid régi új edzővel vágott neki ennek a szezonnak, Carlo Ancelotti személyében. Az első félidőben még akadozott a fővárosiak játéka, de a második félidőben kijött a tudásbeli különbség az Alavés ellen.

Fotó : Eurosport – A képen Karim Benzema gólöröme az Alavés ellen

A legmegbízhatóbb játékos, Benzema duplázott, valamint a madridiaknál betalált még Nacho Fernández és Vinícius Júnior is. A királyi csapatnak az se okozott gondot, hogy 3-0-ás vezetésnél Joselu értékesített egy büntetőt, így összesítve a végeredménye 4-1 lett a Real Madrid javára. Fontos még azt is megemlíteni, hogy úgy néz ki, Ancelotti vissza tudja integrálni a csapatba Eden Hazardot és Gareth Bale-t is.

Fotó : Marca – A képen Lionel Messi bemutatása Párizsban

A francia bajnokság második fordulójában a PSG 4-2-re győzte le a Strasbourgot. Ezt a győzelmet úgy sikerült elérniük a franciáknak, hogy az 5 nagy igazolásuk közül (Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi) csak Wijnaldum és Hakimi játszott ezen a héten, valamint Neymar se volt a keretben. Mauro Icardi ezen a héten is betalált, neki viszont továbbra is kérdéses a helye a keretben, ugyanis köztudott hogy nem ápol jó viszonyt Messivel. A PSG kiváló teljesítmény csak a két bekapott gól ejtett csorbát, a strasbourgiaknál Kevin Gameiro és Ludovic Ajorque voltak a gólszerzők.

A vesztesek :

A Premier League-ben az előzetes várakozások alapján 3+1 csapatnak van esélye a bajnok címre. A legnagyobb esélyesek a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea, de akár a Liverpoolnak is kijöhet a lépés amennyiben elkerülik a csapatot a sérülések. Ebből a négyesből a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool magabiztos győzelmet aratott. A legnehezebb feladata a Manchester City-nek volt az első fordulóban. Az ellenfél egy másik Top 6 csapat, a Tottenham volt, azonban a City volt az összecsapás esélyese a Spursben uralkodó állapotok miatt.

Fotó : AS – A képen Son Heung-min gólöröme a Manchester City ellen

Pep Guardiola mindent kipróbált, egyszerre volt a pályán Sterling és Grealish, ami az EB alatt az angol válogatott nagy kérdése, majd Kevin De Bruyne is pályára került, de nem tudtak gólt szerezni, míg a másik oldalon a remek formában lévő Son egy kontratámadás után betalált, és megszerezte a három pontot a londoni csapatnak. Guardiola együttese így a már az első akadályban elbotlott a PL-címig tartó versenyfutásban.

 Fotó : Marca – A képen a Valencia gólöröme Carlos Soler gólja után a Getafe ellen

Kínos vereséget szenvedett a hétvégén mind a Getafe és a LOSC Lille, miután mindkét csapat a volt vezetőedzőjétől kapott ki. Péntek este a La Liga nyitómérkőzésén a Valencia már a 2.percben emberhátrányba került Hugo Guillamón piros lapja után, de ha később kapcsolódott volna be a néző a mérkőzésre, ezt nem is vette volna észre. Ugyanis José Bordalás tökéletesen megszervezte a Valencia védekezését, és a kontratámadások nagyon veszélyesek voltak. A 10.percben aztán megszerezte a vezetés a hazai gárda, Cheryshevet buktatták a tizenhatoson belül, amit aztán Carlos Soler értékesített. Ezek után Bordalás csapata kihúzta a mérkőzést, igaz emberhátrányban csak a 76.percig voltak, mivel Erick Cabacot is kiállították második sárga lappal.

A szombati napon aztán a francia címvédő Lille futott bele egy 4-0-ás vereségbe a Nice ellen. Christophe Galtier a tavalyi bajnoki győzelem után átigazolt a nizzai egyesülethez, akik aztán ízekre szedték volt csapatát. Úgy néz ki, korán ki lehet jelenteni hogy idén a bajnoki címért folyó versenyben nem lesz szerepe a Lille-nek, mivel Renato Sanches el fog igazolni, és a PSG szó szerint más ligában játszik.


Címkék:

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!
Csak kattints a PayPal vagy a Patreon gombra.

Több Spanyolországgal kapcsolatos cikket olvasnál? Kattints az alábbi gombra és a Patreon oldalon már egy kávé egyszeri áráért hozzáférhetsz nem csak írott tartalmaimhoz. Ezzel egyben segíted is egyszemélyes munkámat.

(ha segítségedre van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot IDE KATTINTVA)

Hasznos illetve érdekes volt amit olvastál? Már egy kávé egyszeri árával támogathatod a TothBrigitta.com és egyéb felületeink működését!

Sokat segíthetsz egy megosztással is:

Scroll to Top