TothBrigitta.com / Covid-info / Meggondolta magát a spanyol kormány: mégis eltörlik a kültéri maszkviselésről szóló szabályt

Meggondolta magát a spanyol kormány: mégis eltörlik a kültéri maszkviselésről szóló szabályt

Carolina Darias egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a miniszterek tanácsa jövő kedden jóváhagyja a korlátozás eltörlését, melyről előző nap egyeztetnek az autonóm régióvezetőkkel.

A kormány a hét közepén még azt közölte, hogy a biztonság kedvéért egyelőre érvényben tartják az előírást.

Mivel azonban több autonóm régióvezető, köztük Madridé is azt javasolta, hogy kezdjék meg a lazítást ezen a téren, a kormány beadta a derekát.

Carolina Darias egészségügyi miniszter. | EFE-Biel Aliño


Darias szerint a fertőzöttségi adatok naponta javulnak, a 100 ezer főre jutó betegszám bőven 3 ezer fő alá (2.420) csökkent, így gyakorlatilag indokolatlan lenne hosszabb ideig fenntartani a kültéri maszkviselési kötelezettséget.

Ha a miniszterek tanácsa kedden igennel szavaz az eltörlésére, akkor a spanyolok már szerdán le is vehetik az utcán a maszkot.

A kormány karácsony előtt jelentette be, hogy az omikron megfékezése érdekében ismét kötelezővé teszi a mindenkori maszkviselést.
A spanyoloknak nem volt ismeretlen a szabály, hisz a pandémia kezdete óta szinte megszakítás nélkül viselni kellett a maszkot kül- és beltéren egyaránt.

Forrás:
elconfidencial.com
Borítókép:
La Vanguardia


Címkék:
Scroll to Top