TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Az illegális bevándorlóknak szánt humanitárius folyosók létrehozásáról szavaz a spanyol parlament

Az illegális bevándorlóknak szánt humanitárius folyosók létrehozásáról szavaz a spanyol parlament

A Néppárt (PP) és a VOX kivételével a legtöbb képviselőcsoport áldását adta arra, hogy a kormány támogassa a migrációs folyosók létrehozását az Európai Unión belül tranzitáló bevándorlók számára.

Ezek hitelesített, közúti útvonalak lennének, ahol nem kerülne veszélybe egyetlen emberélet sem.
A kezdeményezés célja ugyanis, hogy kevesebb tragédia történjen az illegális vízi útvonalakon.

Tavaly csak Spanyolország térségében több mint 4 ezer afrikai bevándorló fulladt vízbe miközben próbált partra jutni.

A kezdeményezés fontos része az is, hogy az embereket ne diszkriminálhassák bőrszínük vagy származási országuk alapján. A spanyol kormány kiemeli a francia hatóságok rasszista és elnyomó gyakorlatát, ami miatt naponta 25-30 ember próbál meg a Bidassoa-folyón átúszva bejutni Franciaországba.

A jobboldal szerint az illegális migráció csak problémákat hoz. Szerintük a baszk pártok is  csak azért támogatják a humanitárius folyosókat, mert azt akarják, hogy a Baszkföldön rekedt migránsok elhagyják az országot.

A VOX szerint a migrációs jelenség egyenlő az invázióval, az általuk hozott kulturális sokszínűség hazugság, ehhez csak szét kell nézni, mi történik az utcákon a korlátlan migrációs beáramlás miatt.

A spanyol parlament csütörtökön szavaz a folyosók létrehozásának támogatásáról. 

Forrás:
cope.es
Borítókép:
COPE


Címkék:
Scroll to Top