TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Már több mint 100 ezer ukrán menekült érkezett Spanyolországba

Már több mint 100 ezer ukrán menekült érkezett Spanyolországba

José Luis Escrivá szociális ügyekért felelős miniszter hétfői interjújában elmondta, hogy a már hivatalosan nyilvántartásba vett ukránok száma elérte a 75 ezer főt, ők már megkapták az ideiglenes védelmet is, mely magában foglalja a tartózkodási és a munkavállalási engedélyt.


Más forrásokból kiderül, hogy több tízezren rokonokhoz, családtagjaikhoz költöztek, vagy a családi befogadórendszerben találtak menedékre, így összlétszámuk már meghaladja a 100 ezer főt.

Escrivá hangsúlyozta, hogy továbbra is szeretettel várnak minden háborús menekültet, akinek segítségre van szüksége. Úgy fogalmazott:

Arra törekszünk, hogy az ukránok társadalmi-munkaügyi integrációja a lehető leggyorsabb legyen“.

Hozzátette, hogy tapasztalataik szerint a menekültek “a magukkal hozott dráma mellett rendkívül aktívak és elkötelezettek a munkavégzés iránt“.

Az érkező ukránok magas száma miatt a spanyol kormány úgy döntött, hogy újabb befogadóközpontot nyit meg, ezúttal Málagában. A Costa del Sol fővárosában ezen a héten avatják fel a centrumot, mely már a negyedik lesz az országban a barcelonai, madridi és a valenciai után.

Forrás:
cope.es, larazon.es
Borítókép:
UNSPLASH -ROBERT PAUL JENSEN


Címkék:
Scroll to Top