TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Szja-csökkentést kér a kormánytól a spanyol jobboldal

Szja-csökkentést kér a kormánytól a spanyol jobboldal

A Néppárt (PP) múlt héten megválasztott új elnöke, Alberto Núñez Feijóo felszólította Pedro Sánchez miniszterelnököt, hogy a történelmi infláció kompenzálása érdekében átmeneti időre csökkentse az adó mértékét.


A pártelnök interjújában úgy fogalmazott:

mérsékelni kell az adókat és határozottan, pontosan tájékoztatni kell az állampolgárokat arról, hogy ha gyakorlatilag minden termék ára 10 százalékkal megemelkedett, akkor az emelés egy részét vissza kell kapniuk, például azzal, hogy a kormány azonnal csökkenti a személyi jövedelemadó mértékét“.

Feijoó szerint ha több a rendelkezésre álló jövedelem, akkor az emberek jobban tűrik az inflációt, ezért sürgősen vissza kell adni a családoknak a fizetőképességüket.
A jobboldal új vezetője hozzátette azt is: ha Sánchez nem hajlandó erről a lehetőségről tárgyalni vele, akkor semmiféle együttműködésre ne számítson a Néppárt részéről.

A spanyol központi bank szerdai jelentésében 10 százalék körüli spanyol inflációra figyelmeztetett nyárig és lerontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzéseit nemcsak idénre, hanem 2023-ra is.

Forrás:
eleconomista.es
Borítókép:
PARTIDO POPULAR – PP.ES


Címkék:
Scroll to Top