TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Május 1-je miatt csúszik a spanyol gázárplafon bevezetése

Május 1-je miatt csúszik a spanyol gázárplafon bevezetése

A kormány harmadik alelnöke szerint az ünnep miatt nem tudták befejezni a törvény részleteinek kidolgozását.


Tovább csúszik a gázárplafon bevezetése Spanyolországban. Teresa Ribera a kormány harmadik alelnöke hétfőn azt mondta: az Európai Bizottságnak a héten vélhetően már nem lesz ideje jóváhagyni az “ibériai kivételről” szóló új törvény részleteit, de bíznak abban, hogy jövő héten át lehet állni az új, ideiglenes rendszerre, melyet Brüsszel múlt héten hagyott jóvá Spanyolország és Portugália számára.

Ennek értelmében a két ország -különleges földrajzi helyzetére tekintettel – év végéig meghatározhat egy átlag 50 eurós gázárplafont, vagyis függetlenedhet a közösségi árképzési rendszertől. Ezzel mérsékelhető lesz az áram ára is.

A kormány eredeti terve az volt, hogy a májust már az új árszabás szerint indítja, de a fogyasztóknak végül tovább kell várniuk a csökkenésre. Robles a késést azzal igazolta, hogy Spanyolországban a május 1-jei ünnep miatt a hétfő is munkaszüneti nap volt, így a kormány még nem tudta befejezni az új törvény részleteit, melyet a héten véglegesítenek, de elfogadására és a bizottság elé terjesztésre már vélhetően nem marad idő. 

Forrás:
Cope
Borítókép:
Unsplash – Mykola Makhlai


Címkék:
Scroll to Top