TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Oroszország spanyol diplomatákat utasított ki Moszkvából

Oroszország spanyol diplomatákat utasított ki Moszkvából

Nemkívánatos személynek minősítette Oroszország a szentpétervári főkonzulátus és a moszkvai nagykövetség munkatársait.


Oroszország 27 spanyol diplomatát utasított ki az országból. A szentpétervári főkonzulátus és a moszkvai spanyol nagykövetség dolgozóit nemkívánatos személynek minősítették és elrendelték, hogy a hivatalos papírok átvételétől számítva hét napon belül hagyják el az országot.

Az oroszok ezzel a lépéssel saját diplomatáik április óta zajló európai kiutasításaira reagáltak. A spanyol kormány másfél hónapja jelentette be, hogy 27 orosz nagykövetségi dolgozót küld haza, mondván veszélyt jelentenek Spanyolország biztonságára.  A lépéssel együtt Pedro Sánchez kormánya elutasította az orosz csapatok Ukrajnába való belépését valamint a Bucsában és más Kijev melletti városokban zajló, civileket érintő hidegvérű gyilkosságokat.

A szerdai moszkvai bejelentés után a spanyol külügyminisztérium közölte: elutasítja Moszkva döntését, mivel semmilyen körülmény nem indokolja diplomatáik Oroszországból való távozását. Kiemelik, hogy az oroszországi spanyol nagykövetség munkatársai mindig is tiszteletben tartották a Bécsi Egyezményben foglalt kötelezettségeket a diplomáciai és konzuli kapcsolatokról. 

Forrás:
cope.es
Borítókép:
Pixabay – Efraimstochter


Címkék:
Scroll to Top