TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Lekésett gépek, kallódó bőröndök a spanyolországi reptereken

Lekésett gépek, kallódó bőröndök a spanyolországi reptereken

Az egyik turisztikai egyesület a személyzet sürgős bővítését kéri a belügyminisztériumtól és arra figyelmeztetnek, hogy a helyzet egyre rosszabb lesz, ha nem cselekszenek.


A spanyolországi repülőtereken hetek óta óriási káosz van egyrészt a különböző légitársaságok sztrájkjai, de leginkább a földi kiszolgáló személyzet alacsony létszáma miatt.

Odáig fajult a helyzet, hogy Madridban és Barcelonában nem tudják kiadni a poggyászokat az utazóknak, melyek összezsúfolva hevernek a különböző repülőtéri szobákban.

Akadnak olyan nyaralók, akik a teljes nyaralásukat kénytelenek voltak csomagjuk nélkül eltölteni, majd haza is anélkül utaztak.
Az Exceltur arra figyelmeztet, hogy a probléma egyre súlyosabb lesz, ha nem növelik elsősorban a dokumentumok ellenőrzését végző csoportok létszámát. Szerintük nem a légikikötőket kezelő AENA felelős a történtekért, ezért a kormánynak kell azonnal beavatkoznia és megoldást találnia a kialakult helyzetre.

A legnagyobb gond a madridi Barajason van, ahol órákat állnak sorba a harmadik országból érkező utazók, köztük a brit turisták is azért, hogy ellenőrizzék oltási igazolásukat vagy teszteredményüket.
Többen lekésték a járatukat, mert nem jutottak át időben az ellenőrzési ponton.

Nem sokkal jobb a helyzet a barcelonai El Prat-on, Málagán, Mallorcán, Tenerifén és Gran Canarián sem, melyek a legnagyobb utasforgalmat bonyolítják le a nyári időszakban.

Az Exceltur arra figyelmezteti a kormányt, hogy a turisták rossz képet fognak alkotni Spanyolországról a jelenlegi káosz miatt, amit nem engedhet meg magának egy olyan ország, amely lényegében a turizmusból tartja fenn magát.

Forrás:
RTVE
Borítókép:
UNSPLASH – CARLOS CORONADO


Címkék:
Scroll to Top