TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Az Európai Unión belül Spanyolországban égett le idén nyáron a legtöbb erdő

Az Európai Unión belül Spanyolországban égett le idén nyáron a legtöbb erdő

A közösség területén eddig 657 ezer hektár terület perzselődött fel, ami abszolút rekord az adatok 2006-ban kezdődött rögzítése óta és nagy részét a Spanyolországban keletkezett erdőtüzek teszik ki.


Az európai erdőtüzeket felügyelő rendszer statisztikája szerint a dél-európai országban több mint 245 ezer hektár területen pusztítottak a lángok idén.

Spanyolország mögött Románia áll 150 ezer, majd Portugália 75 ezer hektárral.

Szakemberek szerint a helyzet rendkívül súlyos, tekintve hogy még nem ért véget a nyár és a tűzszezon, ráadásul az Európát és különösen az Ibériai-félszigetet sújtó aszály miatt további természeti katasztrófákra kell számítani.

Spanyolországban a legutóbbi hétvégén is több erdőtűz alakult ki.
Az egyik legsúlyosabb Alicante megyében,  Vall d’Eboban, ahol még mindig nem sikerült megfékezni a pusztítást. Már több mint 2.000 embert telepítettek ki a környékbeli településekről és 9.500 hektár terület égett le, a füst pedig már a baleár-szigeteki Mallorcán is látszik.

A zaragozai tüzet hétfőn sikerült stabilizálni, de a tűzoltók továbbra is a helyszínen maradnak, hogy figyeljék a környékét.

Ezen kívül újabb tűzeseteket is bejelentettek a hét első napján, kettőt közülük a valenciai Castellón megye egy-egy településéről. 

Forrás:
ANTENA3.COM
Borítókép:
UMI – UNIDAD MILITAR DE EMERGENCIAS


Címkék:
Scroll to Top