TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Több pénzt költene a spanyol kormány a vidéki LMBTQ-kampányokra

Több pénzt költene a spanyol kormány a vidéki LMBTQ-kampányokra

A szocialisták azt javasolják, hogy különítsenek el több forrást az LMBTQ-egyesületeknek arra, hogy elfogadóbbá tegyék a falvakban élő lakosságot.


Tapasztalataik szerint ugyanis egyre nagyobb teret nyer az úgynevezett “szexilizmus”, ami magyarázatuk szerint azokra az emberekre vonatkozik, akik nemi vagy szexuális hovatartozásuk miatt kénytelenek elhagyni származási vagy lakóhelyüket csak azért, hogy elkerüljék a lakosság elutasítását.

A törvényjavaslatban leszögezik, hogy tapasztalataik szerint egyre több az ilyen típusú elvándorlás, bár elismerik azt is, hogy meggyőződésük nem statisztikákon alapszik, mivel ilyen egyelőre nem létezik.

Állítják, hogy az érintett LMBTQ-emberek nagyon félnek attól, hogy vidéken olyannak mutassák magukat, amilyenek. Ennek oka, hogy a falvakban mindenki ismeri egymást, így a sértések, megaláztatások és a megbélyegzés sokkal inkább megnehezíti az életüket, mint egy nagyobb városban, ahol levegőhöz jutnak és szabadabban fejezhetik ki hovatartozásukat.

Terveik szerint az extrapénzből különböző láthatósági kampányokat csinálnak majd, amelyek célja, hogy a vidéken élők megismerkedjenek az LMBTQ-emberekhez kapcsolódó fogalmakkal, illetve elfogadóbbá tegyék őket irányukba, felszámolva ezzel a vidéki transz- és homofóbiát.

Forrás:
VOZPOPULI.COM
Borítókép:
PIXABAY – SERGIO CERRATO – ITALIA


Címkék:
Scroll to Top