TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Európa legnagyobb marihuána-ültetvényét számolták fel Spanyolországban

Európa legnagyobb marihuána-ültetvényét számolták fel Spanyolországban

Három navarrait letartóztattak, két baszkföldi lakó ellen pedig eljárást indítottak.


Európa legnagyobb marihuána-ültetvényét számolták fel a spanyol rendőrök Navarrában. A csendőrség a megyei rendőrséggel közös akcióban foglalta le a területet. Három embert letartóztattak, két baszkföldi személy ellen pedig eljárást indítottak.

A navarrai rendőrség tájékoztatása szerint 415 ezer növényt semmisítettek meg, amelyeket a termesztők 30 millió euróért tovább adhattak volna különböző kannabisz-termékek előállításához, amiből végül akár 100 millió eurót is lehetett volna keresni a piacon.

A nyomozás tavaly év közepén kezdődött, amikor egy rendőr felfedezte a rendkívül nagy, egyértelműen jogszerűtlenül tartott kenderültetvényt. A tulajdonosok helyzetüket azzal próbálták igazolni, hogy azt állították, ipari felhasználásra termesztik a növényeket. A csendőrség azonban azt gyanította, hogy külföldre, a svájci és az olasz piacra szánták a termést, hogy ott egyebek mellett CBD-olajat készítsenek belőle. Hogy ez megtörténhessen, a letartóztatott személyek a növények szárítása érdekében egy raktárépületet is kialakítottak, mely a növények igényeinek megfelelő hőszabályozó- is és szellőztető-rendszerrel volt felszerelve.

Spanyolországban a kannabisz értékesítését és használatát nem tiltják ugyan a törvények, de termesztése és a belőle készült termékek előállítása bűncselekménynek minősül.

Forrás:
RTVE
Borítókép:
FOTÓ: UNSPLASH – RICHARD T


Címkék:
Scroll to Top