TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Elképzelhető, hogy I. János Károly visszaköltözik Spanyolországba

Elképzelhető, hogy I. János Károly visszaköltözik Spanyolországba

A volt király több mint 11 órát töltött el hétfőn a családjával a Zarzuela palotában. Este repült vissza az Egyesült Arab Emírségekbe.


A korrupciós botránya miatt önmagát két éve száműző I. János Károly múlt csütörtökön érkezett haza Spanyolországba. A hétvégét a galíciai Sanxenxoban töltötte, majd hétfő délelőtt 10 órakor megérkezett a királyi palotába, hogy találkozzon családtagjaival.

Hosszú, 11 órás találkozó után indult el a madridi Barajas reptérre, hogy visszatérjen Abu Dzabiba, ahol 2020 óta tartózkodik. I. János Károly márciusban közölte, hogy egyelőre nem költözik vissza Spanyolországba, életét továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben folytatja, de a fiával, VI. Fülöppel folytatott, rendkívül hosszúra nyúlt hétfői megbeszélése után a királyi ház közölte: nem tartja kizártnak, hogy a volt uralkodó végleg hazatér és a palotán kívül, a “magánszférában” éli le élete hátralévő részét.

A palota közleménye szerint VI. Fülöp és édesapja “kiterjedt beszélgetést folytatott a családi ügyekről”, valamint különböző “eseményekről és azok spanyol társadalomra gyakorolt hatásairól”. I. János Károly egész hétvégén kamerák kereszttüzében volt. Az újságírók arról próbálták faggatni, magyarázatot ad-e korrupciós ügyeire a fiának, illetve az igazságszolgáltatásnak, az egykori király azonban nem válaszolt érdemben a kérdésre. Madridban egy ezer fős tüntetést is szerveztek ellene.

 Az emeritus királyt egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy tetemes mennyiségű kenőpénzt fogadott el a néhai szaúdi uralkodótól a Mekka és Medina közötti gyorsvasút megépítése kapcsán.

Forrás:
20Minutos
Borítókép:
casareal.es


Címkék:
Scroll to Top