TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Elfogadta a spanyol kormány a szexuális szabadságról szóló törvényt

Elfogadta a spanyol kormány a szexuális szabadságról szóló törvényt

Megszűnik a különbség a bántalmazás és a szexuális zaklatás között és 24 órás krízisközpontokban segítik majd a szexuális erőszakon átesett nőket.


Elfogadta a spanyol parlament a szexuális visszaélések visszaszorítását célzó törvénycsomagot. A “csak az igen az igen” névre keresztelt törvényre a jobboldali Néppárt (PP) és VOX kivételével minden párt igennel voksolt, így a szenátusban
folytathatja útját.

A szélsőbaloldali Unidas Podemos által kidolgozott jogszabályok megszüntetik a különbséget a bántalmazás és a szexuális zaklatás fogalma között. Rendelkezik arról is, hogy országszerte 24 órás krízisközpontokat hozzanak létre, ahol a szexuális erőszakon átesett 16 éven felüli áldozatokat látják majd el. Az ennél fiatalabbak számára pedig gyermekotthonokat alakítanak ki.

A szocialisták ezzel a törvénnyel akarták felszámolni a prostitúciót, büntetni a nem kényszerítő futtatókat, valamint a prostitúcióra szánt helyiségek bérbeadásából profitálókat, de a kisebb pártok nem fogadták volna el a csomagot
ezekkel az előírásokkal. Az egyenlőségi minisztérium ezért végül kivetette az erre vonatkozó passzusokat a törvényből és azzal majd az emberkereskedelemmel foglalkozó jogszabályok felülvizsgálatakor foglalkoznak.

Benne maradt azonban a törvényben a prostitúció népszerűsítését elősegítő reklámok tilalma, valamint az új előírások értelmében büntetni fogják azokat a személyeket, akik intim felvételeket publikálnak vagy továbbítanak harmadik személynek a videón vagy fényképen szereplő személy hozzájárulása nélkül.

Bekerült a törvénybe az is, hogy minden szexuális erőszakot elkövető kiskorúnak kötelessége egy szexuális neveléssel és esélyegyenlőséggel kapcsolatos képzésen részt venni.

Forrás:
RTVE
Borítókép:
Fotó: Pixabay – Surdumihail


Címkék:
Scroll to Top