TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / Kimaradtak az alapvető élelmiszerek az egyik spanyolországi hipermarketlánc segítő akciójából

Kimaradtak az alapvető élelmiszerek az egyik spanyolországi hipermarketlánc segítő akciójából

A cég múlt héten jelentette be, hogy megelőzi a kormány korlátozásait és saját maga kínál segítséget azoknak a családoknak, akik az infláció miatt kénytelenek voltak radikálisan megváltoztatni vásárlási szokásaikat.


Közölték, hogy összeállítanak egy 30 alapvető élelmiszerből álló kosarat 30 euró értékben, amit bármelyik rászoruló család megvehet.

A kosár végül elkészült, de a legfontosabb élelmiszerek kimaradtak belőle.
Se tojás, se tej, se hús nincs benne, de friss zöldségek vagy gyümölcsök sem kerültek bele.

Helyette gyümölcsleveket, lisztet, kekszet, fehércsokit és drogériás termékeket pakoltak bele úgy, hogy utóbbiakat gyakorlatilag nem is érintette az infláció.

Yolanda Díaz alelnök közölte:

a hétfőn bemutatott kosár egyáltalán nem felel meg annak a követelménynek, amiről múlt csütörtökön egyezett meg a francia élelmiszerlánc képviselőivel.

Tájékoztatása szerint azt kérte tőlük, hogy hússal, hallal, zöldségekkel és gyümölcsökkel segítsék a lakosságot. Díaz eközben arról is próbálja meggyőzni az élelmiszeripar képviselőit, hogy fagyasszák be 30 alapvető élelmiszer árát.

A nagyforgalmazók egyelőre elutasítják a javaslatot, úgyhogy az egyeztetések a következő hetekben tovább folytatódnak ebben a kérdésben.

Forrás:
RTVE.ES
Borítókép:
CARREFOUR.ES


Címkék:
Scroll to Top