TothBrigitta.com / Spanyolországi hírek / A macséta-vásárlás szabályainak szigorítását kéri a madridi rendőrség

A macséta-vásárlás szabályainak szigorítását kéri a madridi rendőrség

Az elmúlt hétvégén meghalt két fiatal, többen pedig súlyosan megsérültek a spanyol fővárosban, miután bandáik összetűzésbe kerültek és bozótvágóval támadtak egymásra.

A rendőrséget képviselő szakszervezet a tragédia és a fiatalok között egyre gyakoribb és agresszívabb perpatvarok miatt arra kéri a belügyminisztériumot, hogy nehezítse meg a macséták beszerzését, valamint büntesse szigorúbban azokat, akik ilyen fegyverrel támadnak rá valakire.

Szerintük nemcsak a hétvégihez hasonló konfliktusok megelőzése,

hanem az állampolgárok általános védelme érdekében is szükség van erre, hisz sokszor fordul elő, hogy macsétát használnak megfélemlítéshez, lopáshoz vagy rabláshoz.

Madridban rendszeresen robbannak ki bandaháborúk elsősorban latin-amerikai vagy más nemzetiségű fiatalok között, de sokszor spanyolok is beépülnek ezekbe a csapatokba.

A rendőrség kéri, hogy a macseték árusítását szabályozzák a madridi események után | VOZPOPULI

A rendőrség szerint jelenleg semmilyen törvény nem foglalkozik az ilyen típusú konfliktusok megelőzési lehetőségeivel, emellett az erőszakos ifjúsági csoportokkal szembeni rendőri bánásmód előírásai is elavultak, ezért mielőbb meg kell újítani azokat.

Forrás:
vozpopuli.com
Borítókép:
EFE


Címkék:
Scroll to Top